Mijn streven is gelukkig zijn

7 januari 2020

Ondernemen is zwaar, je doelen bereiken is niet makkelijk, maar wanneer je doet waar je van houdt kun je ongelofelijk genieten van de reis die je maakt. Zo zit ik tenminste wel in het avontuur dat ondernemen heet. Laatst vroeg iemand mij het volgende: Jij doet van alles, hoe zit dat financieel kan dat allemaal zomaar? Want het lijkt alsof je je helemaal geen zorgen maakt. Het antwoord is simpel. Ik had de afgelopen jaren vast meer verdient met een goede baan. Simpele reden is dat ik mijzelf weinig uitkeer en met name omdat ik dat geld weer in mijn ondernemingen steek. Voor het starten en opbouwen van iets zijn nu eenmaal investeringen voor nodig. Zeker de eerste jaren. Ik ben niet materialistisch en geld interesseert mij in die zin dan ook niet. Ik wil mij goed voelen, gelukkig zijn en een gevoel hebben van zingeving en voldoening. Ik geniet dan ook van de afwisseling in alles wat ik doe. Is dat het meest efficiënt, misschien niet. Geniet ik ervan; absoluut. Ik geniet van het opbouwen van iets vanaf 0. Het uitwerken van ideeën en het bouwen aan concepten. Ik geniet van mensen helpen groeien, dingen in gang zetten of ergens de kar trekken. Dat is waar ik gelukkig van word en dan maakt de rest eigenlijk niet meer uit wanneer je in die zin geen zorgen hebt. 

Natuurlijk is de reis van het ondernemen niet altijd makkelijk en kom je voldoende tegenslagen tegen. Zo heb ik persoonlijk de afgelopen jaren ook genoeg tegenslag gekend, persoonlijk en financieel. Ook ik heb fouten gemaakt en dingen gedaan die uiteindelijk niet brachten wat ik gehoopt had.. Opdrachten gedaan die goed verdienden maar geen voldoening brachten.

De les is daarom ik simpel. Ik doe wat ik doe niet om het geld maar omdat ik er gelukkig van word. Natuurlijk is het zaak om jezelf (en jouw gezin) te kunnen voorzien van wat nodig is. Maar ik verdien liever 30k per jaar en daarmee gelukkig te zijn door te doen wat ik wil dan 60k te verdienen in een baan waar ik niet gelukkig van word. It’s that simple.  

Daarom werk aan je doelen, streef naar wat je wilt bereiken, maar doe vooral wat je gelukkig maakt en gebruik datgene wat je hebt om gelukkig te zijn. 

Douwe

Tags: 
Geluk
Doelen
Persoonlijke Ontwikkeling
Happiness
Goals